PETSAMON ENKELI äänikirjana

Lumoava historiallinen romaani kuohuvasta Jäämeri-Suomesta, vakoilusta ja rakkauden sietämättömästä vetovoimasta

Kevät 1937 merkitsee käännekohtaa monen nuoren ihmisen elämässä. Rakastunut Valeria on päättänyt lopettaa työt kalatehtaalla ja aloittaa etelässä uuden elämän. Kun läheinen isä pidätetään vakoilusta eikä kirjettä sulhaselta kuulu, joutuukin Valeria pärjäämään omillaan.

Vastavalmistunut poliisi Antti Teerikallio passitetaan vanhoille kotiseuduilleen selvittämään kasvavaa rikollisuutta, mutta miehellä on henkilökohtaiset syynsä vältellä Jäämeren seutuja. Taiteilija Maija Vuonnajärvi saapuu Petsamoon ja perustaa valokuvaamon. Kun rajavartioston johtaja löytyy yllättäen saunasta kuolleena, johtajan syntymäpäivillä otetut valokuvat alkavat kiinnostaa myös poliisia.

Historiallisesti tarkka, kieleltään valloittava ja sydäntä värisyttävä esikoisromaani näyttää, miten pienet ihmiset pärjäävät valtavan luonnon näyttämöllä, suurvaltojen ristipaineessa ja miten sitkeä vaatimattomista vaatimattomin ihminenkin voi olla.

Virpi Vainio (s. 1981) on rovaniemeläinen esikoiskirjailija, kulttuurihistorian väitöstutkija sekä yläkoulun äidinkielen opettaja. Petsamon enkeli on historiallisen romaanisarjan ensimmäinen osa.

Kannen alkuperäiskuva Museovirasto / Aarne Pietinen, 1939

© 2024 Storytel Original (Äänikirja): 9789180681360
© 2024 Storytel Original (E-kirja): 9789180681377

Julkaisupäivä

Äänikirja: 24. toukokuuta 2024 ! On jo kuunneltavissa !
E-kirja: 24. toukokuuta 2024

Tästä linkistä kustantajan sivuille. Storytel App tarvitaan kuuntelemiseen. Maksaa 9-99 e kk ja saa vaikka yhden kk.n ostolla.