PETSAMON MATKAT

Petsamo-Seura ry toimii Petsamon matkojen markkinointivastaavana. Seura ei hinnoittele eikä vastaa vastuullisena matkojen toteutuksesta. Petsamo-Seura laatii yhdessä matkanjärjestäjän kanssa matka-ajat ja ohjelmat. Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Meri-Lapin Matkatoimisto - Sealapland Travel Agency Ltd. Petsamossa voi liikkua estetyillä alueilla kun on asianmukaiset luvat, joita voi saada Venäläisen kumppanin myötävaikutuksella. Heidän lakiensa mukaan matkoilla "kutsujana" täytyy olla jokin venäläinen taho.

( Erikoisiakin matkoja on joskus onnistuttu saamaan, kuten linkin kertoma matka Vaarlaman saareen Paatsjoella ; https://kotisivukone.fi/app/www/petsamoseura.kotisivukone.com/petsamon-vaarlamasaari-14.8.2012#)


Matkoillemme voi osallistua vaikka ei olisi Petsamo-Seuran jäsen. Kaikille on samat ehdot ja hinnat.

Matka on todella kiireinen. Bussilla Tervolasta Zapoljarnyihin kuluu + 12 h, kuten myös paluumatkalla. Alueella kiertelypäivä on pitkä ja nopeasti siirrytään kohteesta toiseen. Olemme tutkineet lisäpäivänkin mahdollisuutta, mutta siellä ei ole riittävästi mielekkkäitä kohteita, jotta kannattaisi ottaa siitä lisäkustannusta.

PETSAMON MATKA 2021

Tarkoituksena oli, että joulukuu 2020 ja Tammikuu 2021 olisi käytössä uusi ennakkoilmoittautumislomake tällä sivulla, mutta tämä ei nyt toteudu. Matkan ajankohta olisi edelleen heinäkuun puoliväli johon lähtö sunnuntaina ja paluu tiistaina.

26.10.2020 joudumme toteamaan, että Koronavirus epidemia on edelleen vallitseva ja matkan järjestely ei tässä vaiheessa ole järkevää.

Huom! Mikäli vuoden vaihteen jälkeen ilmenisi mahdollisuus matkustamiselle ja voisimme olla varmoja vastaanottajamaan tilanteesta, niin aivan keväällä katsotaan tilanne uudelleen. ns Äkkilähdöllä matkan järjestely voisi onnistua, mutta siihen matkalle aikovien tulisi reagoida nopeasti tiedon saatuaan. Petsamo-Seuran jäsenille lähtee jäsenkirje maalis-huhtikuun vaihteessa ja siinä olisi tieto matkasta sitten saatavilla. Luonnollisesti myös tällä sivustolla kerrotaan sama asia maaliskuussa 2021.


3.12.2020


Kyllä näyttää huonolta ennuste ensikesän matkan toteuttamiseen.

Toivotaan, että Petsamo-Seuran 50 v juhlavuonna 2022 pääsemme toteuttamaan matkan.

Sitä ennen voidaan perehtyä alueeseen kirjallisesti.

22.12.2021

Venäjän tautitilanne ei ole kehittymässä oikeaan suuntaan, joten emme edes ajattele matkaa kesälle 2022.

Kauniisti sanottuna, yhä selvemmin näyttäytyy ns yleiset syytkin nousevan matkan ajattelua vastaan.
****

Petsamon matkojen järjestelyistä...

Mikäli Ennakkoilmoittautumisia täytyy kertyä määrä, jolla kannattaa aloittaa matkan järjestelyt ja neuvottelut kolmansien osapuolien kanssa. Kyseessä on ryhmämatka, jolle osallistujat maksavat kustannukset yhteisesti lähtöpisteestä aina paluupisteeseen asti. Ellei ennakolta ole tiedossamme maksavaa ryhmää minimissään, ei matkanjärjestäjällä ole tietysti muuta rahoittajaa matkalle.

Matkan hintaan ei vaikuta, vaikka joku olis tulossa bussiin Suomen ja Norjan rajalta. Tuleehan moni jopa Suomen lahden rannikoltakin mukaan omin kuluin.

Tuleville matkoille lähdetään niin, että käydään Liinahamarissakin jos saadaan luvat. Matka muutoin on kiertelyä perusluvin sallituilla alueilla ja tutustumisilla eri kohteisiin mahdollisella paikallisella opastuksella. Liinahamarin lupien saanti on vaikeutunut niin, että matkan loppujärjestelyt jäävät liian myöhään, joten järjestelyjen sujuvuuden kannalta meidän on pakko tehdä tämä muutos. so. Liinahamari on siten matkan extraa, jos sielläkin voidaan käydä***

Suonijoen putouksilla käyntiä suunnitellaan ja käydään katsomassa nähtävyyttä, mikäli tie on bussille sopivassa kunnossa.

Kohdealueella voi tulla yllättäviä muutoksia meistä riippumattomista syistä ja silloin joudumme nopeasti muuttamaan jotain osaa ohjelmasta. Alueen tällaiset erikoisuudet eivät ole ennalta aavistettavia ja niihin joudumme sopeutumaan. Toivomme matkalaisilta ymmärrystä tällaisissa sattumisissa.

Ilmoittautumislomakkeelle on lisätty huomio liikuntarajoitteista, joita pyrimme huomioimaan kun niistä on meille ilmoitettu.

Matkaajan toiveita erityiskohteesta ja sen historiasta, kuten myöskin koko alueen historiasta on mahdollista esittää meille. Pyrimme tavalla tai toisella toteuttamaan tällaisiakin tarpeita.

Yleensäkin kaikkea mikä matkalla ja matkassa kiinnostaa, voi ennaltakin kysellä meiltä. ks. Petsamo-Seura ry linkkiBussilähtee su x.7.202x Tervolan Neste Kuksalta klo 7 ja etenee Rovaniemen kautta ( mahdollisesti koukataan Kirkkoniemen kautta) BorisGlebiin ja siitä Salmijärven-Nikkelin kautta Zapoljarnyihin. Rovaniemen rautatieasemalla ollaan mennen tulleen etelän junan aikataulussa. Petsamossa majoitutaan Zapoljarnyissa Petsenga hotellissa. Perillä ollaan illalla 18.30-19.30 aikohin.

Ma x.7.202x aamupalan jälkeen kohteina on Liinahamari, Nikkelin kaupunki, jossa vieraillaan museossa ja uudessa ort tsasounassa. Kaupunkia katsotaan kiertoajelulla. Suonijoen putoksilla käynti suunnittelussa. Kohde sijaitsee lähellä Nikkeliä.

Alaluostarin alueella pysähdytään ( vain vähän näkemistä). Yläluostarilla vieraillaan opastettuina. Parkkinan kirkon raunioilla perinteinen pikinik lounas. Käynti saksalais-itävaltalaisten hautausmaalla. Lähellä suomalaisten hautausmaa, jossa ei mitään merkkejä haudoista, mutta paikka on.

Zapoljarnyissa ostokset ja illanviettoa.

Ti x.7.202x aamupalan jälkeen aikaisin kotimatkalle ja iltajunalle Rovaniemelle.

Matkan hinta aiemmalla tasolla n 450 e ja itse hankittu kertaviisumi ( Liinahamariin kelpaa vain kertaviisumi/turismi ) Viisumin hankintaan matkatoimisto lähettää erikseen ohjeet ja ilmoittaa, milloin se kannattaa hakea, sillä on ensin saatava varmistukset kohdemaasta, että matka onnistuu. ( aina kaikesta huolimatta on vaarassa, että jokin osa muuttuu heidän puolestaan) Viisumin voi tilata myös Meri-Lapin matkatoimistosta.

**Jokainen matkalle aikova ( siis puoliso tai muu matkakumppanisi ) tekee myös oman ilmoittaumisen lomakkeella. Tiedot tarvitaan matkatoimistossa, jotta voidaan helpommin valmistella tiedostot ennakolta ja ohjeistukset lähettää matkan varausvahvistukseen.

**Liinahamarin erityisalueen ryhmäviisumia varten tarvitaan passikopiot lähetettäväksi vastaanottajamaahan. Kyseisen erityisviisumin järjestää matkatoimisto. Joka tapauksessa vielä on oltava henkilökohtainen viisumikin. Tämä ohjeistetaan teille myöhemmin. ( passi ja viisumikopiot on hyvä olla myös itsellä matkalla kaiken varalta. Passi voi tavalla tai toisella kadota, mutta myös kaupungilla liikkuessa riittää kopiot ja passi voi olla hotellin respassa tallessa.)


****

****

KARTAT ja KUVAT

Alustava aikataulu Huom! soveltuu myös 202x matkalle

Tervolan Neste Oil Tervakuksa / Motelli -- ( yöpyminen/ autopaikka )

ILMOITTAUTUMINEN tästä linkistä


Vastuullinen matkanjärjestäjä:Meri-Lapin Matkatoimisto - Sealapland Travel Agency Ltd
Rantabulevardi 2, 94100 KEMI (ent. Kauppakatu 29, sijainti sama!)
Tel: +358 (0)10 422 5590 ja +358 (0)10 422 5591
Telefax: +358 (0)16 259 667