APETSAMON MATKAT

Petsamo-Seura ry toimii Petsamon matkojen markkinointivastaavana. Seura ei hinnoittele eikä vastaa vastuullisena matkojen toteutuksesta. Petsamo-Seura laatii yhdessä matkanjärjestäjän kanssa matka-ajat ja ohjelmat. Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Meri-Lapin Matkatoimisto - Sealapland Travel Agency Ltd. Petsamossa voi liikkua estetyillä alueilla kun on asianmukaiset luvat, joita voi saada Venäläisen kumppanin myötävaikutuksella. Heidän lakiensa mukaan matkoilla "kutsujana" täytyy olla jokin venäläinen taho.

Matkoillemme voi osallistua vaikka ei olisi Petsamo-Seuran jäsen. Kaikille on samat ehdot ja hinnat.

***Vuoden 2020 Petsamon matkalle ilmoittautumiset tapahtuvat joulukuun 2019 - tammikuun 2020 aikana tälle sivustolle tulevilla tiedoilla ja ilmoittautumislomakkeella. Tuleville matkoille lähdetään niin, että käydään Liinahamarissakin jos saadaan luvat. Matka muutoin on kiertelyä perusluvin sallituilla alueilla ja tutustumisilla eri kohteisiin mahdollisella paikallisella opastuksella. Liinahamarin lupien saanti on vaikeutunut niin, että matkan loppujärjestelyt jäävät liian myöhään, joten järjestelyjen sujuvuuden kannalta meidän on pakko tehdä tämä muutos. so. Liinahamari on siten matkan extraa, jos sielläkin voidaan käydä***

( Tämän tekstiosan alle on avataan joulukuussa 2019 ilmoittautumislomake 2020 heinäkuun 12-14 pv matkalle , )

ALUSTAVA SUUNNITELMA, täsmentyy syksyn aikana

Bussilähtee su 12.7.2020 Tervolan Neste Kuksalta klo 7 ja etenee Rovaniemen kautta ( mahdollisesti koukataan Kirkkoniemen kautta) BorisGlebiin ja siitä Salmijärven-Nikkelin kautta Zapoljarnyihin. Rovaniemen rautatieasemalla ollaan mennen tulleen etelän junan aikataulussa. Petsamossa majoitutaan Zapoljarnyissa Petsenga hotellissa. Perillä ollaan illalla 18.30-19.30 aikohin.

Ma 13.7.2020 aamupalan jälkeen kohteina on Liinahamari, Nikkelin kaupunki, jossa vieraillaan museossa ja uudessa ort tsasounassa. Kaupunkia katsotaan kiertoajelulla. Alaluostarin alueella pysähdytään ( vain vähän näkemistä). Yläluostarilla vieraillaan opastettuina. Parkkinan kirkon raunioilla perinteinen pikinik lounas. Käynti saksalais-itävaltalaisten hautausmaalla. Lähellä suomalaisten hautausmaa, jossa ei mitään merkkejä haudoista, mutta paikka on. Zapoljarnyissa ostokset ja illanviettoa.

Ti 14.7.2020 aamupalan jälkeen aikaisin kotimatkalle ja iltajunalle Rovaniemelle. Matkan hinta aiemmalla tasolla n 450 e ja itse hankittu kertaviisumi ( Liinahamariin kelpaa vain kertaviisumi/turismi ) Viisumin hankintaan matkatoimisto lähettää erikseen ohjeet ja ilmoittaa, milloin se kannattaa hakea, sillä on ensin saatava varmistukset kohdemaasta, että matka onnistuu. ( aina kaikesta huolimatta on vaarassa, että jokin osa muuttuu heidän puolestaan)

**Jokainen matkalle aikova ( siis puoliso tai muu matkakumppanisi ) tekee myös oman ilmoittaumisen lomakkeella. Tiedot tarvitaan matkatoimistossa, jotta voidaan helpommin valmistella tiedostot ennakolta ja ohjeistukset lähettää matkan varausvahvistukseen.

**Liinahamarin erityisalueen ryhmäviisumia varten tarvitaan passikopiot lähetettäväksi vastaanottajamaahan. Kyseisen erityisviisumin järjestää matkatoimisto. Joka tapauksessa vielä on oltava henkilökohtainen viisumikin. Tämä ohjeistetaan teille myöhemmin. ( passi ja viisumikopiot on hyvä olla myös itsellä matkalla kaiken varalta. Passi voi tavalla tai toisella kadota, mutta myös kaupungilla liikkuessa riittää kopiot ja passi voi olla hotellin respassa tallessa.

KARTAT ja KUVAT

Alustava aikataulu

Tervolan Neste Oil Tervakuksa / Motelli -- ( yöpyminen/ autopaikka )

Ilmoittautuminen tästä linkistä

Vastuullinen matkanjärjestäjä:Meri-Lapin Matkatoimisto - Sealapland Travel Agency Ltd
Rantabulevardi 2, 94100 KEMI (ent. Kauppakatu 29, sijainti sama!)
Tel: +358 (0)10 422 5590 ja +358 (0)10 422 5591
Telefax: +358 (0)16 259 667